Нормативно-правове регулювання банківських операцій та їх значення у фінансовій діяльності держави (на прикладі XVIII – початку ХХ століття) - Подолян, Ю. О.; Podolian, Yu. O. (Юридична наука. - 2019. - № 1 (91). - С. 381-388, 2019)
Досліджено історико-правові аспекти становлення й функціонування банківської системи. Розглянуто сутність, правова природа та особливості здійснення окремих банківських операцій. Надано комплексний аналіз нормативно-правового регулювання банківських операцій та їх значення у фінансовій діяльності держави в їх історико-правовому осяганні у XVIII – XX столітті.

The historical and legal aspects of the formation and functioning of the banking system are studied. The essence, legal nature and specifics of individual banking transactions are considered. A comprehensive analysis of the regulatory and legal regulation of banking operations and their significance in the financial activity of the state in their historical and legal context is provided. achievements in the 18th - 20th centuries.

Исследованы историко-правовые аспекты становления и функционирования банковской системы. Рассмотрены сущность, правовая природа и особенности осуществления отдельных банковских операций. Представлен комплексный анализ нормативно-правового регулирования банковских операций и их значение в финансовой деятельности государства в их историко-правовом постижении в XVIII – XX веке.
Regulatory and legal regulation of banking operations and their importance in the financial activities of the state (on the example of XVIII - early XX century)
Нормативно-правовое регулирование банковских операций и их значение в финансовой деятельности государства (на примере XVIII - начала ХХ века)
Подолян, Ю. О. Нормативно-правове регулювання банківських операцій та їх значення у фінансовій діяльності держави (на прикладі XVIII – початку ХХ століття) / Ю. О. Подолян // Юридична наука. - 2019. - № 1 (91). - С. 381-388.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; банківська система; banking system; банковская система; банківська діяльність; banking activity; банковская деятельность; банківські операції; banking operations; банковские операции; нормативно-правове регулювання; normative and legal regulation; нормативно-правовое регулирование; історико-правовий аналіз; historical and legal analysis; историко-правовой анализ; фінансова діяльність; financial activity; финансовая деятельность