Щодо принципів належності цифрових (електронних) доказів у кримінальному провадженні - Салманов, О. В.; Salmanov, O. V.; Олексій Салманов (Теоретико-прикладні проблеми кримінального процесу та криміналістики в умовах воєнного стану : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кам’янець-Подільський, 24 листоп. 2023 р.). – Кам’янець-Подільський : ХНУВС, 2023. – С. 396-399, 2023)
Виділено принципи належності цифрових доказів. Встановлено, що в Україні на сьогодні відсутня єдина судова практика щодо допустимості та належності цифрових (електронних) доказів, отриманих як з матеріальних носіїв інформації, так і з мережі Інтернет. Існує актуальна потреба в урегулюванні цього питання як на законодавчому рівні, так і за допомогою відповідних судових роз'яснень.

The principles of ownership of digital evidence are highlighted. It has been established that there is currently no uniform judicial practice in Ukraine regarding the admissibility and propriety of digital (electronic) evidence obtained both from physical media and from the Internet. There is an urgent need to settle this issue both at the legislative level and with the help of relevant judicial clarifications.

Выделены принципы принадлежности цифровых доказательств. Установлено, что в Украине сегодня отсутствует единая судебная практика относительно допустимости и принадлежности цифровых (электронных) доказательств, полученных как с материальных носителей информации, так и из сети Интернет. Существует актуальная потребность в урегулировании этого вопроса как на законодательном уровне, так и посредством соответствующих судебных разъяснений.
Keywords: кримінальне провадження; criminal proceedings; уголовное производство; цифрові (електронні) докази; digital (electronic) evidence; цифровые (электронные) доказательства; принципи; principles; принципы