Окремі дискусійні аспекти проведення публічних консультацій щодо проєктів нормативно-правових актів - Логвиненко, І. А.; Lohvynenko, I. A.; Невзоров, І. Л.; Nevzorov, I. L.; Логвиненко Ігор Альбертович; Ігор Невзоров (Актуальні проблеми правотворчості в Україні : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 29 листоп. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 24-28, 2024)
В Україні низкою законів запроваджено інститут публічних консультацій, в тому числі тих, що стосуються обговорення проектів нормативно-правових актів. Вказаний інститут є інноваційним, складається із норм матеріального права та містить певні процедурні положення.

In Ukraine, a number of laws have introduced the institution of public consultations, including those relating to the discussion of draft regulatory legal acts. This institution is innovative, consists of substantive law norms and contains certain procedural provisions.

В Украине рядом законов введен институт публичных консультаций, в том числе касающихся обсуждения проектов нормативно-правовых актов. Указанный институт инновационный, состоит из норм материального права и содержит определенные процедурные положения.
Keywords: Україна; держава і право; нормативно-правовий акт; публічні консультації щодо проєктів нормативно-правових актів; нормотворчість; інститут публічних консультацій; публічні консультації; Ukraine; state and law; rule-making; normative legal act; public consultations