Поняття змагальності та диспозитивності в теорії права - Парасочкіна, К. В.; Parasochkina, K. V. (Вісник Національного університету внутрішніх справ.- 2003.- Вип. 22.- С. 247 - 251, 2003)
Досліджується ідея реалізації принципу змагальності і диспозитивності в кримінальному судочинстві. Зміст цього принципу складається з двох самостійних, але взаємообумовлених та взаємопов’язаних між собою елементів: диспозитивність та змагальність. Исследуется идея реализации принципа состязательности и диспозитивности в уголовном судопроизводстве. Содержание этого принципа состоит из двух самостоятельных, но взаимообусловленных и взаимосвязанных между собой элементов: диспозитивность и состязательность. The idea of realization of the principle of adversarial proceedings and dispositiveness in criminal proceedings is investigated. The content of this principle consists of two independent, but interdependent and interconnected elements: dispositiveness and competitiveness.
Парасочкіна, К. В. Поняття змагальності та диспозитивності в теорії права / К. В. Парасочкіна // Вісник Національного університету внутрішніх справ.- 2003.- Вип. 22.- С. 247 - 251
Keywords: принцип змагальності; принцип состязательности; принцип диспозитивності; принцип диспозитивности; кримінальне судочинство; уголовное судопроизводство