Актуальні проблеми психологічної підготовки поліцейських в умовах ведення активних бойових дій - Скляр, О. С.; Skliar, O. S.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-6179-3329; Єлісєєва, О. С.; Yelisieieva, O. S.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-1245-2744; Колєсніков, В. В.; Kolesnikov, V. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-9603-3004 (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 259-261, 2022)
Зазначається, що в умовах ведення безперервних бойових дій, психологічна підготовка поліцейських повинна здійснюватися у посиленому режимі, що обумовлюється динамікою зміни оперативної обстановки. З урахуванням цього правоохоронці повинні бути заздалегідь готові діяти в екстремальних ситуаціях, що дозволить виробити такі якості, як впевненість у собі та колегах, самопідготовка, управління вмістом своїх емоцій та цілеспрямоване прийняття рішень.

It is noted that in the context of continuous hostilities, the psychological training of police officers should be carried out in an enhanced mode, which is determined by the dynamics of changes in the operational situation. With this in mind, law enforcement officers must be prepared in advance to act in extreme situations, which will allow them to develop such qualities as self-confidence and colleagues, self-training, managing the content of their emotions and purposeful decision-making.

Отмечается, что в условиях ведения непрерывных боевых действий психологическая подготовка полицейских должна осуществляться в усиленном режиме, что обуславливается динамикой изменения оперативной обстановки. С учетом этого правоохранители должны быть заранее готовы действовать в экстремальных ситуациях, что позволит выработать такие качества как уверенность в себе и коллегах, самоподготовка, управление своими эмоциями и целенаправленное принятие решений.
Скляр О. С. Актуальні проблеми психологічної підготовки поліцейських в умовах ведення активних бойових дій / О. С. Скляр, О. С. Єлісєєва, В. В. Колєсніков // Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Каф. тактич. та спец. фізич. підготовки ф-ту № 3, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 259-261.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Психологія. Рsychology. Психология; психологічна підготовка поліцейських; бойові дії; воєнний стан; екстремальні ситуації; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; психологическая подготовка полицейских; боевые действия; военное положение; экстремальные ситуации; fighting; martial law; extreme situations