Особливості поліцейської (адміністративної) діяльності в умовах воєнного стану: нормативно-правові основи та навчально-методичне забезпечення - Іванцов, В. О.; Ivantsov, V. O.; Чишко, К. О.; Chyshko, K. O.; Іванцов Володимир; Чишко Катерина Олександрівна (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 301-303, 2022)
Констатовано, що оцінка нормативно-правових основ правового режиму воєнного стану та актуальні проблеми практичної діяльності поліції щодо реалізації їх завдань та функцій в умовах проголошеного воєнного стану свідчить про необхідність теоретико-методологічного опрацювання особливостей поліцейської (адміністративної) діяльності. Водночас сучасні виклики навчання курсантів або підвищення кваліфікації поліцейських у вищих навчальних закладах зі специфічними умовами навчання засвідчують необхідність вивчення відповідних питань, що в свою чергу потребує доповнення тематичного плану дисциплін «Поліцейська діяльність» або «Адміністративна діяльність органів поліції України» окремою темою: «Адміністративна діяльність поліції в умовах воєнного стану».

It is stated that the assessment of the legal framework of the legal regime of martial law and the actual problems of the practical activities of the police in the implementation of their tasks and functions in the conditions of the proclaimed martial law indicate the need for theoretical and methodological processing of the features of police (administrative) activities. At the same time, the modern challenges of training cadets or improving the skills of police officers in universities with specific learning conditions indicate the need to study relevant issues, which in turn requires supplementing the thematic plan of the disciplines "Police activity" or "Administrative activity of the police of Ukraine" with a separate topic: " Administrative activities of the police under martial law.

Констатировано, что оценка нормативно правовых основ правового режима военного положения и актуальные проблемы практической деятельности полиции по реализации их задач и функций в условиях провозглашенного военного положения свидетельствует о необходимости теоретико-методологической обработки особенностей полицейской (административной) деятельности. В то же время современные вызовы обучения курсантов или повышения квалификации полицейских в вузах со специфическими условиями обучения свидетельствуют о необходимости изучения соответствующих вопросов, что в свою очередь требует дополнения тематического плана дисциплин «Полицейская деятельность» или «Административная деятельность органов полиции Украины» отдельной темой: «Административная деятельность полиции в условиях военного положения».
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; воєнний стан; поліцейська діяльність; навчальні дисципліни; вищі навчальні заклади зі специфічними умовами навчання; Вища освіта. Высшее образование. Higher education.; военное положение; полицейская деятельность; учебные дисциплины; высшие учебные заведения со специфическими условиями обучения; martial law; policing; academic disciplines; higher education institutions with specific learning conditions; навчально-методичне забезпечення; учебно-методическое обеспечение; educational and methodological support