Запобігання корупції як один із основних напрямів діяльності Національного антикорупційного бюро України - Сорський, О. І.; Sorskyi, O. I. (Юридична наука. - 2019. - № 10 (100). - С. 329-335, 2019)
Досліджено діяльність Національного антикорупційного бюро України в частині виконання функції із запобігання корупції. Розглянуто теоретичний зміст терміну «запобігання корупції» та сформульовано авторське визначення дефініції «запобігання корупції Національним антикорупційним бюро України», яку слід розуміти як врегульований нормами адміністративного права процес впливу Національного бюро на суб’єктів антикорупційного законодавства, направлений на виявлення, усунення умов та причин виникнення корупційних правопорушень, запобігання корупційної злочинності та нейтралізації негативних наслідків проявів корупції. Проаналізовано зконодавчі та нормативні акти, що регулюють діяльність Національного антикорупційного бюро України.

This article examines the activities of the National Anti-Corruption Bureau of Ukraine in terms of performing the function of preventing corruption. The theoretical meaning of the term «prevention of corruption» is considered. It is determined that the prevention of corruption is one of the main activities of the National AntiCorruption Bureau of Ukraine and noted the need to specify and consolidate at the legislative level of this function as one of the main activities of the National AntiCorruption Bureau of Ukraine.

Исследована деятельность Национального антикоррупционного бюро Украины в части выполнения функции по предотвращению коррупции. Рассмотрено теоретическое содержание термина «предотвращение коррупции» и сформулировано авторское определение дефиниции «предотвращение коррупции Национальным антикоррупционным бюро Украины», которую следует понимать как урегулированный нормами административного права процесс влияния Национального бюро на субъектов антикоррупционного законодательства, направленный на выявление, устранение условий и причин возникновения коррупционных правонарушений, предотвращения коррупционной преступности и нейтрализации негативных последствий проявлений коррупции. Проанализированы законодательные и нормативные акты, регулирующие деятельность Национального антикоррупционного бюро Украины.
Prevention of corruption as one of the main activities of the National Anti-Corruption Bureau of Ukraine
Сорський, О. І. Запобігання корупції як один із основних напрямів діяльності Національного антикорупційного бюро України / Сорський О. І. // Юридична наука. - 2019. - № 10 (100). - С. 329-335.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національне антикорупційне бюро України; National Anti-Corruption Bureau of Ukraine; Национальное антикоррупционное бюро Украины; корупція; corruption; коррупция; запобігання корупції; prevention of corruption; предотвращение коррупции