Аналіз залежності якості та стійкості каналів телеметрії БПЛА від підбору модему - Стущанський, Ю. В.; Stushchanskyi, Yu. V.; Розенберг, П. Р.; Rozenberh, P. R.; Нічипорук, І. І.; Nichyporuk, I. I. (Авіація, промисловість, суспільство : матеріали V міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 16 трав. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 100-103, 2024)
Представлено аналіз та розрахунок залежності дальності зв’язку каналів телеметрії БПЛА в залежності від параметрів модему зв’язку.

The analysis and calculation of the dependence of the communication range of UAV telemetry channels depending on the parameters of the communication modem is presented.

Представлен анализ и расчет зависимости дальности связи каналов телеметрии БПЛА в зависимости от параметров модема связи.
Keywords: безпілотні літальні апарати; БПЛА; канали телеметрії; дальність радіозв'язку; швидкість передачі даних; модем; unmanned aerial vehicles; telemetry channels; radio communication range; data transfer rate; modem; беспилотные летательные аппараты; каналы телеметрии; дальность радиосвязи; скорость передачи данных