Удосконалення аналітичної оцінки тіньової діяльності підприємства на основі аналізу використання ресурсів - Леонова, О. О.; Leonova, O. O. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : матеріали наук.-практ. конф. (Харків, 17 трав. 2016 р.). – Харків, 2016. – С. 104-108, 2016)
Запропоновано методи, які дозволяють обробку інформації та винесення рішення щодо необхідності перевірок автоматизувати, тим самим зробити їх об’єктивними. Розглянуто заходи, які зроблять невигідним роботу підприємств у тіньовому секторі, скоротять кількість безпосередніх перевірок у «благонадійних» підприємствах, спонукатимуть до прозорих відносин з іншими суб’єктами господарської діяльності та до сумлінного оформлення бухгалтерської, технологічної та статистичної документації.

Methods are proposed that allow the processing of information and making a decision on the need for checks to be automated, thereby making them objective. The measures that will make the work of enterprises in the shadow sector unprofitable, reduce the number of direct inspections in "benevolent" enterprises, encourage transparent relations with other subjects of economic activity and conscientious preparation of accounting, technological and statistical documentation have been considered.

Предложены методы, позволяющие обработку информации и вынесение решения о необходимости проверок автоматизировать, тем самым сделать их объективными. Рассмотрены мероприятия, которые сделают невыгодным работу предприятий в теневом секторе, сократят количество непосредственных проверок в «благонадежных» предприятиях, побуждают к прозрачным отношениям с другими субъектами хозяйственной деятельности и добросовестному оформлению бухгалтерской, технологической и статистической документации.
Леонова, О. О. Удосконалення аналітичної оцінки тіньової діяльності підприємства на основі аналізу використання ресурсів / Олена Олегівна Леонова // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : матеріали наук.-практ. конф. (Харків, 17 трав. 2016 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2016. – С. 104-108.
Keywords: Економіка. Економічні науки. Економічна безпека. Economics. Economic Security. Экономика. Экономические науки. Экономическая безопасность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; тіньова економічна діяльність; shadow economic activity; теневая экономическая деятельность; промислові підприємства; industrial enterprises; промышленные предприятия; аналітична оцінка; analytical evaluation; аналитическая оценка; аналіз використання ресурсів; analysis of resource use; анализ использования ресурсов