Щодо розуміння змісту категорії «система адміністративного законодавства» - Мельник, Р. С.; Melnyk, R. S. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2008. – Вип. 42 - С. 179-187, 2008)
Проаналізовано зміст категорії «система адміністративного законодавства» як одного з важливих елементів, що впливає на формування системи адміністративного права. Зазначено що під системою адміністративного законодавства необхідно розуміти диференційовану сукупність законодавчих актів публічноправового змісту, спрямовану на регулювання суспільних відносин, які виникають за участю суб’єктів публічного управління та інших державних та недержавних суб’єктів, а також приватних осіб. Проанализировано содержание категории «система административного законодательства» как одного из важных элементов, влияющий на формирование системы административного права. Указано что под системой административного законодательства необходимо понимать дифференцированную совокупность законодательных актов публичноправового содержания, направленную на регулирование общественных отношений, возникающих при участии субъектов публичного управления и других государственных и негосударственных субъектов, а также частных лиц. The content of the category "system of administrative law" as one of the important elements influencing the formation of the system of administrative law is analyzed. It is stated that under the system of administrative legislation it is necessary to understand a differentiated set of legislative acts of public legal content, aimed at regulating public relations that arise with the participation of public administration and other state and non-state entities, as well as private persons.
Мельник, Р. С. Щодо розуміння змісту категорії «система адміністративного законодавства» / Р. С. Мельник // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2008. – Вип. 42 - С. 179-187
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; система адміністративного права; система административного права; system of administrative law; система адміністративного законодавства; система административного законодательства; system of administrative legislation