Суспільно орієнтована діяльність поліції – характеристика сучасної правової держави - Новіченко, А. В.; Novichenko, A. V. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 9 груд. 2022 р.). – Вінниця, 2022. – С. 69-71, 2022)
Виявлено форми взаємодії поліції та суспільства в сучасних правових державах під час реалізації правоохоронної функції, надано характеристику специфіки такої взаємодії. Визначено суб'єктний склад учасників реалізації правоохоронної функції сучасних держав. Розглянуто нормативні підстави поліцейської діяльності, орієнтованої на суспільство. Розкрито атрибутивні риси суспільно орієнтованої діяльності поліції (community policing), що має місце у різних державах сучасного світу.

The forms of interaction between the police and society in modern legal states during the implementation of the law enforcement function are identified, and the characteristics of the specifics of such interaction are provided. The subject structure of the participants in the implementation of the law enforcement function of modern states has been determined. The normative basis of society-oriented police activity is considered. The attributive features of socially oriented police activity (community policing), which takes place in various modern states, are revealed the world.

Выявлены формы взаимодействия полиции и общества в современных правовых государствах при реализации правоохранительной функции, дана характеристика специфики такого взаимодействия. Определен субъектный состав участников реализации правоохранительной функции современных государств. Рассмотрены нормативные основания полицейской деятельности, ориентированной на общество. Раскрыты атрибутивные черты общественно ориентированной деятельности полиции (community policing), имеющей место в разных государствах современного мира.
Новіченко, А. В. Суспільно орієнтована діяльність поліції –характеристика сучасної правової держави / Андрій Васильович Новіченко // Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 9 груд. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця, 2022. – С. 69-71.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; громадянське суспільство; civil society; гражданское общество; взаємодія поліції з населенням; правова держава; constitutional state; правовое государство; зарубіжний досвід; foreign experience; зарубежный опыт