Self-compassion: навіщо собі співчувати і як це робити - Онофрійчук, Є. О.; Onofriichuk, Ye. O. (Актуальні напрями практичної психології і психотерапії : матеріали VIII Міжнар. наук.- практ. конф. молодих вчених, студентів та аспірантів (м. Харків, 16 груд. 2020 р.). - Харків: ХНУВС, 2020. - С. 122 -124., 2020)
Розкрито поняття "self-compassion" - співчуття до себе. Співчуття до себе – відносно новий конструкт в позитивній психології. Він був узятий з буддистських течій: це дбайливе ставлення до себе в ситуаціях, що сприймаються як невдача, особиста неспроможність або особисте страждання. Він складається з двох протилежних факторів: самокритики (засудження, ізоляції та підвищеної ідентифікації з проблемою) і власне співчуття до себе (дбайливого, доброго і уважного до себе ставлення). Раскрыто понятие "self-compassion" – сочувствие к себе. Сочувствие к себе – относительно новый конструкт в позитивной психологии. Он был взят из буддистских течений: это бережное отношение к себе в ситуациях, воспринимаемых как неудача, личная несостоятельность или личное страдания. Он состоит из двух противоположных факторов: самокритики (осуждение, изоляции и повышенной идентификации с проблемой) и собственно сочувствие к себе (бережного, доброго и внимательного к себе отношения). The concept of "self-compassion" is revealed. Self-compassion is a relatively new construct in positive psychology. It was taken from Buddhist currents: it is a caring attitude towards oneself situations that are perceived as failure, personal failure or personal suffering. It consists of two opposite factors: self-criticism (condemnation, isolation and increased identification with the problem) and actually self-compassion (caring, kind and considerate attitude).
Онофрійчук Є.О. Self-compassion: навіщо собі співчувати і як це робити / Є.О. Онофрійчук // Актуальні напрями практичної психології і психотерапії : матеріали VIII Міжнар. наук.- практ. конф. молодих вчених, студентів та аспірантів (м. Харків, 16 груд. 2020 р.). - Харків: ХНУВС, 2020. - С. 122 -124.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Психологія. Рsychology. Психология; self-compassion; співчуття; самоспівчуття; compassion; well-being; соболезнования; самосочувствие