Current issues in the development of Israel’s security and defense sector - Volfe, M.-V. D.; Волфе, М.-В. Д. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 274-275, 2025)
Зазначено, що витоки ізраїльської концепції національної безпеки ґрунтуються на розумінні існування очевидних і прихованих ризиків, зумовлених географічним розташуванням країни та її політичним оточенням.

It is noted that the origins of the Israeli concept of national security are based on the understanding of the existence of obvious and hidden risks caused by the country's geographical location and its political environment.
Keywords: сектор безпеки і оборони; Ізраїль; зарубіжний досвід; security and defense sector; Israel; foreign experience