Проблема вивчення девіантних підлітків у сучасній психології - Московченко, В. В.; Moskovchenko, V. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-1669-7503 (Бочаровські читання : матеріали наук.-практ. конф. [з міжнар. участю], присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 18 берез. 2016 р.). – Харків, 2016. – С. 203-206, 2016)
Розглянуто проблему вивчення психологічних особливостей осіб підліткового віку, які мають девіантну поведінку. Досліджено причини відхилення в поведінці підлітків, а також визначено особливості особистості підлітків з девіантною поведінкою.

The problem of studying the psychological characteristics of adolescents with deviant behavior is considered. The causes of deviations in the behavior of adolescents were investigated, and the personality characteristics of adolescents with deviant behavior were also determined.

Рассмотрена проблема изучения психологических особенностей лиц подросткового возраста, имеющих девиантное поведение. Исследованы причины отклонения в поведении подростков, а также определены особенности личности подростков с девиантным поведением.
Московченко, В. В. Проблема вивчення девіантних підлітків у сучасній психології / Валентина Валеріївна Московченко // Бочаровські читання : матеріали наук.-практ. конф. [з міжнар. участю], присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 18 берез. 2016 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2016. – С. 203-206.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; девіація; deviation; девиация; девіантна поведінка; deviant behavior; девиантное поведение; підлітки; teenagers; подростки