Роль криміногенної ситуації в механізмі детермінації погрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу - Танько, А. В.; Tanko, A. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0001-8425-2202 (Європейські перспективи. – 2014. – № 9. – С. 95-101, 2014)
В статті розглядається проблема встановлення механізму детермінації погрози або насильства щодо працівників правоохоронних органів та місце в ньому криміногенної ситуації. Проаналізовані та встановлені загальні тенденції існування основних складових елементів криміногенної ситуації в механізмі детермінації погрози або насильства щодо працівників правоохоронних органів. Робиться висновок про те, що конкретна життєва ситуація виступає як єдина і достатня причина вчинення конкретного злочину.

The article deals with the problem of establishing a mechanism of determination of threat or violence against law enforcement officers and place in it the crime situation. Analyzed and established the existence of the general trends of the principal components of the crime situation in the mechanism of determination of threat or violence against law enforcement officers. It is concluded that the specific life situation acts as the sole and sufficient reason particular offense.

В статье рассматривается проблема установления механизма детерминации угрозы или насилия в отношении сотрудников правоохранительных органов и место в нем криминогенной ситуации. Проанализированы и установлены общие тенденции существования основных составляющих элементов криминогенной ситуации в механизме детерминации угрозы или насилия в отношении сотрудников правоохранительных органов. Делается вывод о том, что конкретная жизненная ситуация выступает как единственная и достаточная причина совершения конкретного преступления.
Танько, А. В. Роль криміногенної ситуації в механізмі детермінації погрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу / А. В. Танько // Європейські перспективи. – 2014. – № 9. – С. 95-101.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; криміногенна ситуація; криминогенная ситуация; criminogenic situation; механізм детермінації; механизм детерминации; mechanism of determination; працівники правоохоронних органів; работники правоохранительных органов; law enforcement officers; погроза; угроза; threat; насильство; насилие; violence