Організація підготовки кадрів міліції у другій половині ХХ століття - Галкіна, О. М.; Halkina, O. M. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 104-107, 2025)
Відзначено, що проблеми зміцнення правопорядку, забезпечення прав громадян, посилення боротьби зі злочинністю вимагали належної підготовки особового складу органів міліції. Розглянуто історію та організацію підготовки кадрів радянської міліції у другій половині ХХ століття.

It was noted that the problems of strengthening law and order, ensuring the rights of citizens, and strengthening the fight against crime required proper training of police personnel. The history and organization of training of Soviet police personnel in the second half of the 20th century are considered.
Keywords: Україна; міліція; підготовка кадрів; історичний аспект; друга половина ХХ ст.; Ukraine; police; personnel training; historical aspect; second half of the 20th century