Застосування права в органах внутрішніх справ як правова форма діяльності держави - Слинько, Д. В.; Slynko, D. V.; Дмитро Слинько (Правоохоронна функція держави: теоретико-методологічні та історико-правові проблеми : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 25 листоп. 2016 р). – Харків, 2016. – С. 308-311, 2016)
Відмічено, що застосування права в органах внутрішніх справ – це форма опосередкованої, іноді примусової реалізації права, виражена в професійній діяльності компетентних суб’єктів з розробки й прийняття владних рішень, що деталізують правові приписи з метою їх практичної реалізації в специфічних умовах об’єктивної дійсності.

It is noted that the application of law in internal affairs bodies is a form of indirect, sometimes forced implementation of law, expressed in the professional activity of competent subjects in the development and adoption of power decisions detailing legal prescriptions for the purpose of their practical implementation in specific conditions of objective reality .

Отмечено, что применение права в органах внутренних дел – это форма опосредованной, иногда принудительной реализации права, выраженная в профессиональной деятельности компетентных субъектов по разработке и принятию властных решений, детализирующих правовые предписания с целью их практической реализации в специфических условиях объективной действительности.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Ministry of Internal Affairs of Ukraine; органы внутренних дел; застосування прав; application of law