Проблеми використання криміналістичних знань в умовах Кримінального процесуального кодексу України 2012 року - Кисельов, В. М.; Kyselov, V. M. (Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали Х Міжнар. наук-практ. конф. (м. Суми, 20-21 трав. 2017 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2017. – С. 138-140, 2017)
Зазначено, що новий Кримінальний процесуальний кодекс кардинально змінив кримінальний процес, у зв’язку з чим вітчизняна криміналістика зіткнулася з необхідністю пристосування своїх розробок до нових форм і порядку здійснення кримінального провадження. Корінні зміни у кримінальному процесі вимагають від криміналістики накопичення та осмислення практичного досвіду застосування нових положень Кримінального процесуального кодексу. Завданнями криміналістики на сучасному етапі є вдосконалення своєї теорії в змінених умовах правового регулювання, а також розробка практичних рекомендацій, спрямованих на забезпечення ефективності розкриття злочинів.

It is noted that the new Criminal Procedure Code has radically changed the criminal process, in connection with which domestic forensic science is faced with the need to adapt its developments to new forms and procedures for criminal proceedings. Fundamental changes in the criminal process require forensics to accumulate and comprehend practical experience in applying the new provisions of the Criminal Procedure Code. The tasks of forensic science at the present stage are to improve its theory in the changed conditions of legal regulation, as well as to develop practical recommendations aimed at ensuring the effectiveness of solving crimes.

Отмечено, что новый Уголовный процессуальный кодекс кардинально изменил уголовный процесс, в связи с чем отечественная криминалистика столкнулась с необходимостью приспособления своих разработок к новым формам и порядку осуществления уголовного производства. Коренные изменения в уголовном процессе требуют от криминалистики накопления и осмысления практического опыта применения новых положений Уголовного процессуального кодекса. Задачами криминалистики на современном этапе является совершенствование своей теории в изменившихся условиях правового регулирования, а также разработка практических рекомендаций, направленных на обеспечение эффективности раскрытия преступлений.
Кисельов, В. М. Проблеми використання криміналістичних знань в умовах Кримінального процесуального кодексу України 2012 року / В. М. Кисельов // Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали Х Міжнар. наук-практ. конф. (м. Суми, 20-21 трав. 2017 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ, Сумська філія Харк. нац. ун-ту внутр. справ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2017. – С. 138-140.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Кримінальний процесуальний кодекс України; слідчі дії; криміналістичні знання; слідчий експеримент; следственные действия; криминалистические знания; следственный эксперимент; investigative actions; forensic knowledge; investigative experiment