Основи формування статусу прокурора в кримінальному процесі України - Васильєв, А. О.; Vasyliev, A. O. (Право.ua. - 2018. - № 2. - С. 64-70, 2018)
У статті досліджено питання основ формування статусу прокурора в кримінальному процесі України. Відмічено, що цю основу складає зв’язок прокурора із особливим державним органом спеціальної юрисдикції – прокуратурою. Реалізація прокурором мети діяльності прокуратури, її функцій, завдань характеризує сутність, значення та зміст статусу прокурора в кримінальному судочинстві. Цей статус визначає прокурора як особливого учасника кримінального провадження, а також є засобом гарантування його незалежності та самостійності при виконанні функцій і завдань прокуратури у кримінальному процесі. The article examines the issue of constituent basis of prosecutor’s status in criminal proceedings of Ukraine. It emphasizes that this basis comprises a connection with a particular public organ with special jurisdiction – the Prosecutor’s Office. Prosecutor’s realization of the objectives of the Prosecutor’s Office, its functions, tasks characterizes essence, significance and content of the prosecutor’s status in criminal proceedings. This status defines prosecutor as a special participant of criminal proceedings as well as a safeguard of preserving its independence and sustainability during execution functions and tasks of the Prosecutor’s Office in criminal proceedings. В статье исследован вопрос основ формирования статуса прокурора в уголовном процессе Украины. Отмечено, что эту основу составляет связь прокурора с особым государственным органом специальной юрисдикции - прокуратурой. Реализация прокурором цели деятельности прокуратуры, ее функций, задач характеризует сущность, значение и содержание статуса прокурора в уголовном судопроизводстве. Этот статус определяет прокурора как особого участника уголовного производства, а также является средством обеспечения его независимости и самостоятельности при выполнении функций и задач прокуратуры в уголовном процессе.
Васильєв, А. О. Основи формування статусу прокурора в кримінальному процесі України / Васильєв Андрій Олександрович // Право.ua. - 2018. - № 2. - С. 64-70.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальне провадження; уголовное производство; criminal proceedings; прокурор; prosecutor; правовий статус; правовой статус; legal status; функції прокуратури; функции прокуратуры; functions of the prosecutor's office; учасник кримінального провадження; участник уголовного судопроизводства; participant in criminal proceedings