Вивчення фундаметальних дисципллін за допомогою хмарних інформаційно-комунікаційних технологій - Марченко, О. Г.; Marchenko, O. H.; Жовтоніжко, І. М.; Zhovtonizhko, I. M.; Ольга Марченко (Застосування інноваційних технологій та методів навчання при викладанні фундаментальних та мовних дисциплін у вишах: тези доп. Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Харків, 16 берез. 2023 р.). - Харків, 2023. - С. 39-41, 2023)
Відзначено, що основними перевагами використання хмарних інформаціно-комунікаційних технологій в освітній діяльності у порівнянні з класичними аудиторними заняттями є їхня максимальна інформативність, чіткість структурованості навчального матеріалу, доступність форми подання, можливості «прокручування» та повернення до незрозумілого місця. До недоліків дистанційної освіти можна віднести відсутність безпосереднього, живого міжособистісного спілкування між учасниками освітнього процесу.

It was noted that the main advantages of using cloud information and communication technologies in educational activities in comparison with classic classroom classes are their maximum informativeness, clarity of the structure of educational material, accessibility of the presentation form, the possibility of "scrolling" and returning to an unclear place. Disadvantages of distance education include the lack of a direct, live experience interpersonal communication between participants of the educational process.

Отмечено, что основными преимуществами использования облачных информационно-коммуникационных технологий в образовательной деятельности по сравнению с классическими аудиторными занятиями являются их максимальная информативность, четкость структурированности учебного материала, доступность формы представления, возможности прокрутки и возвращение к непонятному месту. К недостаткам дистанционного образования можно отнести отсутствие непосредственного, живого межличностного общения между участниками образовательного процесса.
Keywords: освітній процес; educational process; образовательный процесс; дистанційне навчання; distance learning; дистанционное обучение; хмарні інформаційно-комунікаційні технології; cloud information and communication technologies; облачные информационно-коммуникационные технологии