Науково-практичний коментар до статті 111-2 Кримінального кодексу України - Радченко, О. І.; Radchenko, O. I.; Вакуленко, Є. В.; Vakulenko, Ye. V.; Олександр Радченко (Київ : ДП Видавництво Верховної Ради України, 2024. - 32 с., 2024)
Науково-практичний коментар присвячено дослідженню науково-теоретичних засад складу злочину, передбаченого статтею 111-2 Кримінального кодексу України «Пособництво державі-агресору», різних аспектів її практичного застосування в умовах дії правового режиму воєнного стану, відмежування цього складу злочину від суміжних, а також містить рекомендації стосовно коректної кваліфікації діянь, відповідальність за які передбачена цією статтею, та пропонує шляхи вирішення проблемних питань під час збирання (формування) доказової бази. Видання адресоване науковій спільноті та працівникам правоохоронних органів, які залучені до розслідування цього злочину, адвокатам та іншим фахівцям, що спеціалізуються на проблемах кримінального права, викладачам, аспірантам та студентам закладів вищої освіти юридичного профілю.

The scientific and practical commentary is devoted to the study of the scientific and theoretical foundations of the crime stipulated by Article 111-2 of the Criminal Code of Ukraine "Aiding an Aggressor State", various aspects of its practical application under the legal regime of martial law, the distinction of this crime from related ones, and also contains recommendations regarding the correct qualification of acts, liability for which is stipulated by this article, and suggests ways to resolve problematic issues during the collection (formation) of the evidence base. The publication is addressed to the scientific community and law enforcement officers involved in the investigation of this crime, lawyers and other specialists specializing in criminal law problems, teachers, postgraduate students and students of higher education institutions of the legal profile.
Keywords: Науково-методичні видання. Scientific and methodical publications; Україна; Кримінальний кодекс України; науково-практичний коментар; пособництво державі-агресору; ст. 111-2 КК України; Ukraine; Criminal Code of Ukraine; scientific and practical commentary; aiding and abetting an aggressor state; Article 111-2 of the Criminal Code of Ukraine; Scientific and methodical publications