Цивілізаційні цінності народу, як витоки сучасної доктрини прав і свобод людини - Гуренко, М. М.; Gurenko, M. M. (Форум права. - 2007. - № 3. – С. 66-69, 2007)
Розглядаються проблеми права людини на свободу віросповідання та його вплив на розвиток особистості, суспільства та держави. Крізь призму історії права людини на віросповідання розкриваються його цивілізаційні цінність, здатність з’єднати суспільство та зберегти національну самобутність. Показано, що головним є роль свободи віросповідання у вихованні у людини прагнення до волі, честі й гідності.

The problems of rights oh a persons free choice of faith its influence on the development of the personality, society and state. In the light of the history of the person’s rights to the faith, his civilized values are shown, his ability to unite to unite the society and secure its national identity. The main thing is the role of free faith in the development in a person the desire to freedom, dignity and honor.

Рассматриваются проблемы права человека на свободу вероисповедания и его влияние на развитие личности, общества и государства. Сквозь призму истории права человека на вероисповедание раскрываются его цивилизационные ценность, способность объединить общество и сохранить национальную самобытность. Показано, что главным есть роль свободы вероисповедания в воспитании у человека стремления к воле, чести и достоинству.
Peoples civilized values as the source of modern doctrine of person rights and freedom
Цивилизационные ценности народа, как источник современной доктрины прав и свобод человека
Гуренко, М.М. Цивілізаційні цінності народу, як витоки сучасної доктрини прав і свобод людини [Електронний ресурс] // Форум права. - 2007. - № 3. – С. 66-69 . – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2007-3/07gmmisl.pdf.
Гуренко М. М. "Цивілізаційні цінності народу, як витоки сучасної доктрини прав і свобод людини." Форум права 3 (2007): 66-69.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Філософія. Логіка. Philosophy. Logic. Философия. Логика; свобода віросповідання; свобода вероисповедания; freedom of religion; права и свободы человека; права і свободи людини; human rights and freedoms; теорія держави та права; теория государства и права; state theory of state and law