До визначення предмету корупційного злочину - Биков, К. Г.; Bykov, K. H. (Форум права. - 2017. - № 2. - С. 10–15, 2017)
Досліджуються ознаки корупційних злочинів, пов’язаних з незаконним заволодінням шляхом зловживанням службовим становищем чужим майном та іншими предметами. Аргументовано, що такі предмети або є такими, що ввірені службовій особі чи перебувають у її віданні, або щодо них у службової особи відсутні будь-які правові повноваження. Доведено, що вчиняючи злочин, передбачений ч. 2 ст.191 КК України, службова особа здатна не тільки заволодіти чужим майном, а й незаконно придбати права на таке майно.

The signs of corruption crimes, related to the illegal laying hands on a way cumshawing by stranger property and other objects are probed. Argued that such objects or are such, which are entrusted an official person or are in his conduct or relative them some legal plenary powers absent at an official person. It is well-proven that committing a crime, ponder able part 2 articles of the 191 Criminal code of Ukraine, an official person is able not only to lay hands on stranger property but also illegally to purchase rights on such property.

Исследуются признаки коррупционных преступлений, связанных с незаконным завладением путем злоупотреблением служебным положением чужим имуществом и другими предметами. Аргументировано, что такие предметы или являются такими, которые вверены служебному лицу или находятся в его ведении, или относительно них у служебного лица отсутствуют какие-либо правовые полномочия. Доказано, что совершая преступление, предусмотренное ч. 2 ст.191 УК Украины, служебное лицо способно не только завладеть чужим имуществом, но и незаконно приобрести права на такое имущество.
К определению предмета коррупционного преступления
To Determination of the Article of Corruption Crime
Биков К. Г. До визначення предмету корупційного злочину [Електронний ресурс] / К. Г. Биков // Форум права. - 2017. - № 2. - С. 10–15. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/FP_index.htm_2017_2_4
Биков К. Г. "До визначення предмету корупційного злочину." Форум права 2 (2017): 10–15.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Україна. Ukraine. Украина; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; зловживання службовим становищем; предмет злочину; неправомірна вигода; майно; право на майно; коррупционное преступление; злоупотребление полномочиями; предмет преступления; неправомерная выгода; имущество; право на имущество; corruption crime; illegal benefit; corruption; корупційні злочини; корупційний злочин; subject of crime