До питання про зміст і призначення адміністративного процесу - Бандурка, О. М.; Bandurka, O. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-0240-5517 (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 27 листоп. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 18 - 19., 2020)
Розглянуто питання щодо призначення змісту і сутності адміністративного процесу. Адміністративний процес є формою застосування системи адміністративно-правових норм і обслуговує не тільки галузь матеріального адміністративного права, але й матеріальні норми інших галузей права, наприклад земельного, трудового, фінансового тощо. Зведення суті адміністративного процесу тільки до юрисдикційної діяльності урівнює його з кримінальним та цивільним процесом, що не є правильним, оскільки адміністративний процес регулює значно ширше коло правовідносин, ніж інші правові процеси. Співвідношення адміністративного провадження й адміністративного процесу слід сприймати як відносини частини і цілого. Рассмотрены вопросы назначения содержания и сущности административного процесса. Административный процесс является формой применения системы административно-правовых норм и обслуживает не только отрасль материального административного права, но и материальные нормы других отраслей права, например земельного, трудового, финансового и т.п. Сведение сущности административного процесса только к юрисдикционной деятельности уравнивает его с уголовным и гражданским процессом, что не является правильным, поскольку административный процесс регулирует значительно более широкий круг правоотношений, чем другие правовые процессы. Соотношение административного производства и административного процесса следует воспринимать как отношения части и целого. The issue of assigning the content and essence of the administrative process is considered. Administrative process is a form of application of the system of administrative law norms and serves not only the branch of substantive administrative law, but also the substantive norms of other branches of law, such as land, labor, finance, etc. Reducing the essence of the administrative process only to jurisdictional activities equates its with criminal and civil proceedings, which is not correct, because the administrative process regulates a much wider range of legal relations than other legal processes. The relationship between administrative proceedings and administrative process should be perceived as a relationship of part and whole.
Бандурка О.М. До питання про зміст і призначення адміністративного процесу / О.М. Бандурка // Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 27 листоп. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 18 - 19.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс