Педагогіка вищої школи : навчальний посібник - Тюріна, В. О.; Tyurina, V. O.; Котелюх, М. О.; Koteliukh, M. O.; Федоренко, О. І.; Fedorenko, O. I.; Червоний, П.Д.; Chervonyi, P. D.; Червоный, П. Д.; Бойко, С. М.; Boiko, S. M.; Медведєва, О. В.; et al. (Харків : ФОП Бровін О.В., 2020. - 240 с., 2020)
У навчальному посібнику розглянуто теоретичні засади педагогіки вищої школи; особливості її становлення та розвитку в історичному аспекті; розкрито сучасний стан вищої освіти України; загальнодидактичні положення організації освітнього процесу у вищій школі: подано принципи, методи, форми організації освітнього процесу; особливості виховного процесу у закладі вищої освіти. Розкрито сучасні вимоги до особистості викладача, його педагогічну майстерність та професійну культуру. Посібник призначено для студентів, магістрів, аспірантів та науково- педагогічних працівників.

The textbook discusses the theoretical foundations of tertiary education; features of its formation and development in the historical aspect; the current state of higher education in Ukraine is revealed; general didactic provisions of the organization of the educational process in higher school: the principles, methods, forms of organization of the educational process are given; features of the educational process in a higher education institution. Modern requirements to the teachers personality, their pedagogical skill and professional culture are revealed. The textbook is intended for students, masters, graduate students and research and teaching staff.

В учебном пособии представлены теоретические основы педагогики высшей школы; особенности ее становления и развития в историческом аспекте; рассмотрено современное состояние высшего образования Украины; общедидактические положения организации образовательного процесса в высшей школе: представлены принципы, методы, формы организации образовательного процесса; особенности воспитательного процесса в учреждении высшего образования. Раскрыты современные требования к личности преподавателя, его педагогическому мастерству и профессиональной культуре. Пособие предназначено для студентов, магистров, аспирантов и научно-педагогических сотрудников.
навчальний посібник
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Навчальні видання. Educational edition. Учебные издания; Україна. Ukraine. Украина; вища освіта; педагогіка; історія вищої освіти; дидактика вищої школи; виховання; педагогічна майстерність; професійна компетентність; педагогічна культура; заклад вищої освіти; викладач закладу вищої освіти; higher education; pedagogy; history of higher education; didactics of higher school; education; pedagogical skill; professional competence; pedagogical culture; institution of higher education; teacher of higher educational establishment; высшее образование; педагогика; история высшего образования; дидактика высшей школы; воспитание; педагогическое мастерство; профессиональная компетентность; педагогическая культура; учреждение высшего образования; преподаватель учреждения высшего образования