Правове регулювання колекторської діяльності в Україні - Шматоваленко, С. С.; Shmatovalenko, S. S. (Гуманітарні аспекти цифрового суспільства : тези доп. учасників міжн. наук.-практ. конф. (м. Харків, 8 груд. 2022 р.). - Харків: НДІ ППС, 2022. - С. 137-141, 2022)
Зазначено, що на сьогодні відсутнє законодавче визначення колекторських послуг. Відповідно до практики їх розуміють як вчинення дій, спрямованих на забезпечення виконання боржником існуючих грошових зобов’язань перед кредитором. При цьому, стягненню боргу може передувати його викуп колекторською організацією у кредитора.

It is noted that there is currently no legal definition of collection services. According to practice, they are understood as taking actions aimed at ensuring that the debtor fulfills existing monetary obligations to the creditor. At the same time, collection of the debt may be preceded by its redemption by the collection organization from the creditor.

Отмечено, что на сегодняшний день отсутствует законодательное определение коллекторских услуг. В соответствии с практикой их понимают как совершение действий, направленных на обеспечение выполнения должником существующих денежных обязательств перед кредитором. При этом взысканию долга может предшествовать его выкуп коллекторской организацией у кредитора.
Keywords: правове регулювання; колекторська діяльність; зарубіжний досвід; legal regulation; collection activity; foreign experience; правовое регулирование; коллекторская деятельность; зарубежный опыт