Генеральна дирекція Національної поліції як суб’єкт реалізації правоохоронної функції у Французькій республіці - Цебинога, В. Ю.; Tsebinoga, V. Yu.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7500-3378 (Правоохоронна функція держави: теоретико-методологічні та історико-правові проблеми : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2019 р.). - Харків : ХНУВС, 2019. - С. 246-248, 2019)
Зроблено висновок, що Генеральна Дирекція Національної поліції Франції реалізує правоохоронну функцію через уповноважених суб’єктів, що входять до структури Національної поліції Франції, забезпечує її реалізацію та здійснює контроль за діяльністю вказаних підрозділів. Зазначено, що в сучасних умовах розвитку демократії та правової держави з метою ефективної реалізації правоохоронної функції держави в країнах Європейського Союзу активно вдосконалюються та впроваджуються новітні форми та методи реалізації правоохоронної функції держави через відповідні владні структури, основу роль серед яких виконують органи поліції. Оскільки поліція є центральним органом, що виконує завдання із забезпечення внутрішньої безпеки та забезпечення прав, свобод та законних інтересів громадян.

It is concluded that the General Directorate of the National Police of France implements the law enforcement function through authorized entities that are part of the structure of the National Police of France, ensures its implementation and monitors the activities of these units. It is noted that in modern conditions of the development of democracy and the rule of law, in order to effectively implement the law enforcement function of the state in the countries of the European Union, the latest forms and methods of implementing the law enforcement function of the state are being actively improved and implemented through the relevant power structures, the basis of which is the police. Since the police is the central body that performs the tasks of ensuring internal security and ensuring the rights, freedoms and legitimate interests of citizens.

Сделан вывод, что Генеральная Дирекция Национальной полиции Франции реализует правоохранительную функцию через уполномоченных субъектов, входящих в структуру Национальной полиции Франции, обеспечивает ее реализацию и осуществляет контроль за деятельностью указанных подразделений. Отмечено, что в современных условиях развития демократии и правового государства с целью эффективной реализации правоохранительной функции государства в странах Европейского Союза активно усовершенствуются и внедряются новейшие формы и методы реализации правоохранительной функции государства через соответствующие властные структуры, основу которых выполняют органы полиции. Поскольку полиция является центральным органом, выполняющим задачи по обеспечению внутренней безопасности и обеспечению прав, свобод и законных интересов граждан.
Цебинога В. Ю. Генеральна дирекція Національної поліції як суб’єкт реалізації правоохоронної функції у Французькій Республіці / В. Ю. Цебинога // Правоохоронна функція держави: теоретико-методологічні та історико-правові проблеми : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Консультат. місія Європейського Союзу. — Харків : ХНУВС, 2019. - С. 246-248.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Французька Республіка; Франція; правоохоронна функція держави; Генеральна Дирекція Національної поліції Франції; французька поліція; Національна поліція Франції; Національна жандармерія Франції; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Французская Республика; Франция; правоохранительная функция государства; Генеральная Дирекция Национальной полиции Франции; французская полиция; Национальная полиция Франции; Национальная жандармерия Франции; French Republic; France; law enforcement function of the state; General Directorate of the French National Police; french police; French National Police; National Gendarmerie of France