Звичайна господарська діяльність як можливе виключення із правила про значні правочини господарського товариства - Лантінов, Ю. Ф.; Lantinov, Yu. F. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2013. – № 4 (63). – С. 171-179, 2013)
З’ясовано поняття звичайної господарської діяльності як можливе виключення із правила про значний правочин господарського товариства. Досліджено ознаки звичайної господарської діяльності та види правочинів, що її складають. Проведено порівняння вітчизняного та іноземного корпоративного законодавства. Зроблено висновок про те, що звичайна господарська діяльність може бути виключенням із правил про значний правочин. The main tasks of the article are: clarification of the nature of exceptions to the rule about a major transaction; clarification of the notion «common (current) economical activity »; comparison of this notion with other related content notions; establishment of appropriate criteria (including time, quantitative, etc.) to be met by this activity. Выяснено понятие обычной хозяйственной деятельности как возможное исключение из правила о крупной сделке хозяйственного общества. Исследованы признаки обычной хозяйственной деятельности и виды сделок, которые ее составляют. Проведено сравнение отечественного и иностранного законодательства. Сделан вывод о том, что обычная хозяйственная деятельность может быть исключением из правил о крупной сделке.
Common economical activity as a possible exception to the rule on major transactions of a business entity
Обычная хозяйственная деятельность как возможное исключение из правила о крупных сделках хозяйственного общества
Лантінов, Ю. Ф. Звичайна господарська діяльність як можливе виключення із правила про значні правочини господарського товариства / Ю. Ф. Лантінов // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2013. – № 4 (63). – С. 171-179.
Keywords: Господарське право. Business Law. Хозяйственное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; господарське товариство; хозяйственное общество; business entity; акціонерне товариство; акционерное общество; joint-stock company; значний правочин; крупная сделка; major transaction; господарська діяльність; хозяйственная деятельность; economical activity; звичайна господарська діяльність; обычная хозяйственная деятельность; common economical activity