Досвід конвергенції психології та медицини під час підготовки фахівців для сектору безпеки і оборони - Ларіонов, С. О.; Larionov, S. O.; ORClD: https://orcid.org/0000-0002-3027-8535; Макаренко, П. В.; Makarenko, P. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-9055-3287 (Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.). - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 281-282., 2020)
Надано висновок, що актуальним напрямом вдосконалення освітнього процесу у ЗВО сектору безпеки і оборони є створення комплексних навчальних дисциплін, які давали б змогу формувати у здобувачів суміжні компетентності. Для ЗВО, де готують майбутніх фахівців Національної поліції такою навчальною дисципліною могла б стати «Перший на місці події», де б відбувалась інтеграція домедичної і першої психологічної допомоги. Представлен вывод, что актуальным направлением совершенствования образовательного процесса в ЗВО сектора безопасности и обороны есть создание комплексных учебных дисциплин, которые позволяли бы формировать у соискателей смежные компетентности. Для ЗВО, где готовят будущих специалистов Национальной полиции, такой учебной дисциплиной могла бы стать «Первый на месте происшествия», где бы происходила интеграция в медицинскую и первую психологическую помощь. The conclusion is presented that the actual direction of improving the educational process in the ZVO of the security and defense sector is the creation of complex academic disciplines that would allow applicants to form related competencies. For the Western Military District, where future specialists of the National Police are being trained, such an academic discipline could be “First at the scene”, where integration into medical and first psychological aid would take place.
Ларіонов С. О. Досвід конвергенції психології та медицини під час підготовки фахівців для сектору безпеки і оборони / С. О. Ларіонов, П. В. Макаренко // Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.) / редкол.: Д. В. Швець (голова), О. М. Бандурка, С. М. Гусаров та ін.; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 281-282.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; застосування психологічних знань; применение психологических знаний; application of psychological knowledge; підготовка кадрів для правоохоронних органів; подготовка кадров для правоохранительных органов; law enforcement training; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; підготовка з тактичної медицини; подготовка по тактической медицине; tactical medicine training