Соціальний захист населення як об’єкт публічного адміністрування - Аврамчук, Г. В.; Avramchuk, H. V. (Актуальні проблеми адміністративно-деліктного права України : матеріали круглого столу (м. Вінниця, 31 жовт. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 76-77, 2023)
Зазначено, що метою публічного адміністрування є ініціювання групової діяльності громадян конкретної держави, а також їх окремих спільнот, забезпеченні успішного балансування і взаємодії між ними, а його сутність - у реалізації керуючого впливу на визначені об`єкти. Одним з таких об’єктів є і соціальний захист населення.

It is noted that the purpose of public administration is to initiate group activities of citizens of a specific state, as well as their individual communities, to ensure successful balancing and interaction between them, and its essence is to exercise managerial influence on specified objects. One of these objects is social protection of the population.

Отмечено, что целью публичного администрирования является инициирование групповой деятельности граждан конкретного государства, а также их отдельных сообществ, обеспечение успешной балансировки и взаимодействия между ними, а его сущность – в реализации управляющего влияния на определенные объекты. Одним из таких объектов является социальная защита населения.
Keywords: публічне адміністрування; public administration; публичное администрирование; соціальний захист; social protection; социальная защита; державна соціальна політика; state social policy; государственная социальная политика