Пропаганда ідеології споживання як детермінанта неналежного виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником (Ст. 140 КК України) - Маміна, О. В.; Mamina, O. V. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з святкування Дня науки (м. Харків, 14 трав. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 88-90, 2021)
Визначено та описано пропаганду ідеології споживання як детермінанта неналежного виконання професійних обов’язків медичними або фармацевтичними працівниками. Зазначено, що неможливість задоволення пропагандованих засобами масової інформації надмірних тілесних потреб (як цінностей сучасної ідеології споживання) суттєво знижує мотивацію медичних та фармацевтичних працівників виконувати свої професійні обов’язки на належному рівні, жертвувати собою задля життя і здоров’я хворих, при низьких заробітних платах.

The propaganda of the ideology of consumption as a determinant of improper performance of professional duties by medical or pharmaceutical workers is defined and described. It is noted that the impossibility of satisfying excessive bodily needs promoted by the mass media (as values ​​of the modern ideology of consumption) significantly reduces the motivation of medical and pharmaceutical workers to perform their professional duties at the proper level, to sacrifice themselves for the life and health of patients, with low wages .

Определена и описана пропаганда идеологии потребления как детерминанта ненадлежащего выполнения профессиональных обязанностей медицинскими или фармацевтическими работниками. Отмечено, что невозможность удовлетворения пропагандируемых средств массовой информации чрезмерных телесных потребностей (как ценностей современной идеологии потребления) существенно снижает мотивацию медицинских и фармацевтических работников выполнять свои профессиональные обязанности на должном уровне, жертвовать собой ради жизни и здоровья больных, при низких заработных платах .
Маміна, О. В. Пропаганда ідеології споживання як детермінанта неналежного виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником (Ст. 140 КК України) / Оксана Вікторівна Маміна // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 14 трав. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 88-90.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником; improper performance of professional duties by a medical or pharmaceutical employee; ненадлежащее исполнение профессиональных обязанностей медицинским или фармацевтическим работником; детермінанти злочинності; determinants of crime; детерминанты преступности; пропаганда ідеології споживання; propaganda of the ideology of consumption; пропаганда идеологии потребления