Девіантна поведінка підлітків в умовах воєнного стану - Бондзик, Д. М.; Bondzyk, D. M.; Дмитро Бондзик (Особистість, суспільство, війна: тези доп. учасників міжнар. психолог. форуму (м. Харків, 7 квіт. 2023 р.). – Харків, 2023. – С. 38-40, 2023)
Розглянуто поширені форми девіантної поведінки підлітків, які можуть виникати в умовах воєнного стану. Запропоновано шляхи попередження девіантної поведінки неповнолітніх.

The common forms of deviant behavior of teenagers that can arise in the conditions of martial law are considered. Ways to prevent deviant behavior of minors are proposed.

Рассмотрены распространенные формы девиантного поведения подростков, которые могут возникать в условиях военного положения. Предложены пути предупреждения девиантного поведения несовершеннолетних.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; підлітки; війна; девіантна поведінка; соціалізація неповнолітніх; неповнолітні; воєнний стан; несовершеннолетние; minors; deviant behavior; девиантное поведение; военное положение; martial law