Напрями вдосконалення нормативно-правового регулювання притягнення працівників до дисциплінарної відповідальності - Подорожній, А. Ю.; Podorozhnii, A. Yu.; Артем Подорожній (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 370-372, 2019)
Автором зазначено, що запровадження вказаних змін, дозволить якісно покращити інститут дисциплінарної відповідальності працівників. Вказане обов’язково необхідно врахувати при внесенні змін та доповнень до проєкту Трудового Кодексу України. В тім справедливо буде відзначити, що законопроєкт знаходиться у розробці вже не один рік, і за цей час в нього було внесено чималу кількість змін. Не слід забувати про наявні проблеми у забезпеченні трудових прав працівників, адже саме вони є платниками податків, а тому від їх фінансового та соціального благополуччя залежить розвиток всього суспільства та держави.

The author noted that the introduction of these changes will qualitatively improve the institution of disciplinary liability of workers. This must be taken into account when making changes and additions to the draft Labor Code of Ukraine. However, it is fair to say that the draft law has been under development for more than one year, and during this time a considerable number of changes have been made to it. We should not forget about the existing problems in ensuring the labor rights of workers, because they are the taxpayers, so the development of the whole society and the state depends on their financial and social well-being.

Автором отмечено, что введение указанных изменений позволит качественно улучшить институт дисциплинарной ответственности работников. Указанное обязательно необходимо учесть при внесении изменений и дополнений в проект Трудового Кодекса Украины. Однако справедливо будет отметить, что законопроект находится в разработке уже не один год, и за это время в него было внесено немалое количество изменений. Не следует забывать об имеющихся проблемах в обеспечении трудовых прав работников, ведь именно они являются налогоплательщиками, поэтому от их финансового и социального благополучия зависит развитие всего общества и государства.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; нормативно-правове регулювання; нормативно-правовое регулирование; legal regulation; дисциплінарна відповідальність; дисциплинарная ответственность; disciplinary responsibility; трудове законодавство України; трудовое законодательство Украины; labor legislation of Ukraine; притягнення працівників до дисциплінарної відповідальності; привлечение работников к дисциплинарной ответственности; bringing employees to disciplinary responsibility; дисциплінарний проступок; дисциплинарный проступок; disciplinary offense; пом’якшуючі обставини; смягчающие обстоятельства; дисциплінарні стягнення; дисциплинарные взыскания; disciplinary action