Щодо розробки корисної моделі фільтруючого елементу пневматичних двигунів роторного типу - Яцина, М. М.; Yatsyna, M. M.; Холодний, В. Ю.; Kholodnyi, V. Iu.; Орел, В. М.; Orel, V. M. (Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 18 трав. 2023 р.). – Кременчук - Харків : ХНУВС, 2023. – С. 386-388, 2023)
Запропоновано використання вібраційного фільтра, що в сукупності пневматичної гальмівної системи з пневмодвигуном, дає можливість максимально ефективно використовувати енергію стиснутого повітря та забезпечити належну фільтрацію змащувальної рідини.

It is proposed to use a vibration filter, which, in combination with a pneumatic brake system with a pneumatic motor, makes it possible to use the energy of compressed air as efficiently as possible and ensure proper filtering of the lubricating fluid

Предложено использование вибрационного фильтра, который в совокупности пневматической тормозной системы с пневмодвигателем позволяет максимально эффективно использовать энергию сжатого воздуха и обеспечить надлежащую фильтрацию смазочной жидкости.
Keywords: корисна модель; model; модель; вібраційний фільтр; vibration filter; вибрационный фильтр; пневматичний двигун роторного типу; rotary type pneumatic motor; пневматический двигатель роторного типа