Характеристика системи фінансового права та її значення - Пономарьова, Я. О.; Ponomarova, Ya. O.; Яна Пономарьова (Правова наука і державотворення в Україні в контексті інтеграційних процесів: матеріали ХV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 24 трав. 2024 р.). – Суми: СФ ХНУВС, 2024. – С. 166-167, 2024)
Наголошено, що значення системи фінансового права важливе для стабільності фінансової системи та економіки загалом. Вона забезпечує правову організацію фінансових відносин, захищає права та інтереси учасників цих відносин, сприяє уникненню фінансових криз та забезпечує розвиток фінансового ринку.

It was emphasized that the importance of the financial law system is important for the stability of the financial system and the economy in general. It ensures the legal organization of financial relations, protects the rights and interests of the participants of these relations, helps to avoid financial crises and ensures the development of the financial market.

Отмечено, что значение системы финансового права важно для стабильности финансовой системы и экономики в целом. Она обеспечивает правовую организацию финансовых отношений, защищает права и интересы участников этих отношений, способствует избеганию финансовых кризисов и обеспечивает развитие финансового рынка.
Keywords: фінансове право; система фінансового права; фінансово-правові інститути; financial law; system of financial law; financial and legal institutions; финансовое право; система финансового права; финансово-правовые институты