Гласність та відкритість судового процесу як гарантії доступу до правосуддя - Бондарчук, С. А.; Bondarchuk, S. A. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2010. – № 4 (51). Ч. 2. – С. 6-11, 2010)
З’ясовано сутність принципів гласності та відкритості судового процесу, співвідношення змісту цих принципів, визначеного Конституцією України, із його закріпленням законодавчими процесуальними актами, а також основні відмінності в розумінні права на гласність та відкритість судового розгляду, закріпленого у національному законодавстві, порівняно з міжнародними правовими актами. The essence of publicity and transparency principles during the trial, correlation of the content of these principles determined by the Constitution of Ukraine and set in legislative procedural acts, the main differences in understanding the right for publicity and transparency of a trial, set in the national legislation comparing with international legal acts, are defined. Определена сущность принципов гласности и открытости судебного процесса, соотношения содержания этих принципов, определенного Конституцией Украины, с его закреплением законодательными процессуальными актами, а также основные отличия в понимании права на гласность и открытость судебного рассмотрения, закрепленного в национальном законодательстве, в сравнении с международными правовыми актами.
Publicity and openness of the trial as a guarantee of access to justice
Гласность и открытость судебного процесса как гарантии доступа к правосудию
Бондарчук, С. А. Гласність та відкритість судового процесу як гарантії доступу до правосуддя / С. А. Бондарчук // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2010. – № 4 (51). Ч. 2. – С. 6-11.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; судовий процес; судебный процесс; trial; принцип гласності; принцип гласности; publicity principles; відкритість судового розгляду; открытость судебного рассмотрения; transparency of a trial