Психолого-педагогічна підтримка як складова процесу виховання у ВНЗ МВС України - Клочко, А. М.; Klochko, A. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6898-964X (Вісник Національного університету оборони України. - 2012. - Вип. 1. - С. 35-37, 2012)
Розглянуто особливості застосування технології психолого-педагогічної підтримки курсантів у вищих навчальних закладах системи МВС України. Предмет психолого-педагогічної підтримки можна визначити як процес сумісного визначення вихователя з курсантом його інтересів, цілей, можливостей та шляхів подолання перешкод (проблем), що заважають йому зберегти індивідуальність і самостійно досягати бажаних результатів у навчанні, самовихованні, спілкуванні, способі життя.

The peculiarities of the application of the technology of psychological and pedagogical support of cadets in higher educational institutions of the system of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine are considered. The subject of psychological-pedagogical support can be defined as the process of joint determination between the teacher and the student of his interests, goals, opportunities, and ways to overcome obstacles (problems) that prevent him from preserving his individuality and independently achieving the desired results in education, self-education, communication, and lifestyle.

Рассмотрены особенности применения технологии психолого-педагогической поддержки курсантов в вузах системы МВД Украины. Предмет психолого-педагогической поддержки можно определить как процесс совместного определения воспитателя с курсантом его интересов, целей, возможностей и путей преодоления препятствий (проблем), мешающих ему сохранить индивидуальность и самостоятельно достигать желаемых результатов в обучении, самовоспитании, общении, образе жизни.
Клочко А. М. Психолого-педагогічна підтримка як складова процесу виховання у ВНЗ МВС України / А. М. Клочко // Вісник Національного університету оборони України. - 2012. - Вип. 1. - С. 35-37.
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Психологія. Рsychology. Психология; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; вищі навчальні заклади Міністерства внутрішніх справ України; higher educational institutions of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine; высшие учебные заведения Министерства внутренних дел Украины; навчально-виховний процес; educational process; учебно-воспитательный процесс; психолого-педагогічна підтримка; psychological and pedagogical support; психолого-педагогическая поддержка; виховання; education; воспитание; курсанти; cadets; курсанты