Стан, структура й динаміка наркозлочинності в Україні - Гладкова, Є. О.; Gladkova, Ye. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4621-1738; ResearcherID: I-7032-2016 (Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2019. – № 2 (21). – С. 92-100, 2019)
Статтю присвячено кримінологічному аналізу й опису показників наркозлочинності в Україні. Констатовано, що в Україні складається несприятлива наркотична ситуація, що є наслідком і водночас фактором напруженої криміногенної обстановки у сегменті відтворення наркозлочинності. Подальша інтерпретація числових категорій обов’язковим своїм компонентом передбачає пояснення тенденцій і закономірностей поширення злочинності, врахування яких слід покласти у підґрунтя кримінологічного прогнозу та подальшої планової кримінологічної діяльності.

The article is focused on criminological analysis and description of indicators of drug crime in Ukraine. It is stated that the narcotic situation is unfavorable in Ukraine, which is a consequence and, at the same time, a factor of a tense criminal situation in the segment of reproduction of drug crime. Further interpretation of numerical categories by its obligatory component implies an explanation of the tendencies, patterns of the spread of crime, which should be taken into account as the basis of the criminological forecast and the subsequent planned criminological activity.

Статья посвящена криминологическому анализу и описанию показателей наркопреступности в Украине. Констатировано, что в Украине складывается неблагоприятная наркотическая ситуация, что является следствием и одновременно фактором напряженной криминогенной обстановки в сегменте воспроизводства наркопреступности. Дальнейшая интерпретация числовых показателей обязательным своим компонентом предполагает объяснение тенденций и закономерностей распространения преступности, учет которых должен быть положен в основу криминологического прогноза и дальнейшей плановой криминологической деятельности.
State, structure and dynamics of drug crime in Ukraine
Состояние, структура и динамика наркопреступности в Украине
Гладкова, Є. О. Стан, структура й динаміка наркозлочинності в Україні / Євгенія Олексіївна Гладкова // Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2019. – № 2 (21). – С. 92-100.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; наркотики; drugs; наркозлочинність; наркопреступность; drug crime; кримінологічний аналіз; криминологический анализ; criminological analysis; статистика; statistics