Адміністративно-правові зобов’язання як основа дозвільної діяльності органів публічної адміністрації - Джафарова, О. В.; Dzhafarova, O. V.; Джафарова Олена В'ячеславівна (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 27 листоп. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 40 - 42, 2020)
Зазначено, що дозвільну діяльність варто визначати як один з основних правових інструментаріїв держави, який застосовується для забезпечення балансу (погодження) індивідуальних, групових та національних інтересів за умови суворого дотримання пріоритету прав і свобод людини і громадянина. Побудова демократичної правової держави неможлива без перегляду існуючих в суспільстві поглядів на взаємовідносини між органами публічної влади та громадянами. Особливого значення в цьому контексті набувають дозвільні правовідносини, які пронизують всі сфери та напрямки розвитку як держави, так і окремого громадянина. Отмечено, что разрешительную деятельность следует определять как один из основных правовых инструментариев государства, применяемого для обеспечения баланса (согласования) индивидуальных, групповых и национальных интересов при строгом соблюдении приоритета прав и свобод человека и гражданина. Построение демократического правового государства невозможно без пересмотра существующих в обществе взоров на взаимоотношения меж органами публичной власти и гражданами. Особое значение в этом контексте приобретают разрешительные правоотношения, пронизывающие все сферы и направления развития как государства, так и отдельного гражданина. It is noted that licensing should be defined as one of the main legal ones tools of the state, which is used to ensure balance (approval) individual, group and national interests, subject to strict observance of the priority of human and civil rights and freedoms. Building a democratic state governed by the rule of law is impossible without reviewing the existing c society views on the relationship between public authorities and citizens. Of particular importance in this context are permissive legal relations, which permeate all areas and directions of development of both the state and the individual citizen.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; адміністративно-правові зобов’язання; органи публічної адміністрації; дозвільна діяльність; административно-правовые обязательства; органы публичной администрации; разрешительная деятельность; administrative and legal obligations; public administration bodies; permitting activity