Стратегії подолання стресу та вигорання серед співробітників Національної поліції, що працюють у секторі домашнього насильства, під час воєнного стану в Україні - Татунько, Є. В.; Tatunko, Ye. V.; Євген Валерійович Татунько (Особистість, суспільство, війна : тези доп. учасників міжнар. психолог. форуму до 30-річчя Харків. нац. ун-ту внутр. справ (м. Харків, 26 квіт. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 310-312, 2024)
Під час воєнного стану в Україні проблема стресу та професійного вигорання серед співробітників Національної поліції, які працюють у секторі домашнього насильства, набуває особливої актуальності. Ця категорія працівників стикається з постійними викликами, пов'язаними з високим рівнем емоційного напруження, небезпекою для власного життя та здоров'я, а також психологічним тиском від постійного контакту з жертвами домашнього насильства. Враховуючи поточну ситуацію, розробка ефективних стратегій подолання стресу та профілактики вигорання стає надзвичайно важливою. В анотації розглядаються можливі підходи до управління стресом серед поліцейських, включаючи психологічні тренінги, підтримку з боку керівництва, а також створення ефективних систем психологічної допомоги та реабілітації. Зроблено акцент на необхідності інтеграції цих стратегій у повсякденну діяльність правоохоронців для забезпечення їхньої психологічної стійкості та підвищення ефективності роботи в умовах війни.

During the martial law in Ukraine, the issue of stress and professional burnout among National Police officers working in the domestic violence sector becomes particularly relevant. This category of employees faces constant challenges associated with high levels of emotional tension, threats to their own lives and health, and the psychological pressure of continuous contact with victims of domestic violence. Given the current situation, the development of effective strategies to combat stress and prevent burnout is of utmost importance. The annotation examines possible approaches to stress management among police officers, including psychological training, leadership support, and the creation of effective psychological assistance and rehabilitation systems. Emphasis is placed on the need to integrate these strategies into the daily activities of law enforcement officers to ensure their psychological resilience and enhance work efficiency in wartime conditions.
Keywords: стрес; вигорання; Національна поліція України; домашнє насильство; умови воєнного стану; психологічна підтримка; управління стресом; реабілітація; stress; burnout; National Police of Ukraine; domestic violence; martial law; rehabilitation; psychological support; stress management