Питання забезпечення державного суверенітету і територіальної цілісності України - Моргунов, О. А.; Morgunov, O. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2259-3620 (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 9 груд. 2022 р.). – Вінниця, 2022. – С. 23-25, 2022)
Наголошено, що вдосконалення національної безпеки України, забезпечення територіальної цілісності і суверенітету нашої держави передбачають широке коло заходів, які виходять за межі суто військової оборони та не можливі без поглиблення Україною корисних міжнародних зв’язків. Означена діяльність вимагає відповідної політичної ініціативи та високої суспільної згуртованості.

It was emphasized that improving the national security of Ukraine, ensuring the territorial integrity and sovereignty of our state involves a wide range of measures that go beyond purely military defense and are not possible without Ukraine deepening useful international ties. This activity requires an appropriate political initiative and high social cohesion.

Отмечено, что усовершенствование национальной безопасности Украины, обеспечение территориальной целостности и суверенитета нашего государства предусматривают широкий круг мероприятий, которые выходят за пределы сугубо военной обороны и не возможны без углубления Украиной полезных международных связей. Данная деятельность требует соответствующей политической инициативы и высокой общественной сплоченности.
Моргунов, О. А. Питання забезпечення державного суверенітету і територіальної цілісності України / Олександр Анатолійович Моргунов // Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 9 груд. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця, 2022. – С. 23-25.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; національна безпека; national security; национальная безопасность; територіальна цілісність; territorial integrity; территориальная целостность; державний суверенітет; state sovereignty; государственный суверенитет; євроінтеграція; European integration; евроинтеграция; Європейський Союз; European Union; Европейский Союз