Законодавче закріплення кримінального правопорушення та його визначення - Вінцук, В. В.; Vintsuk, V. V.; Вінцук, В. А.; Vintsuk , V. A. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХII Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 1 груд. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 17-18, 2023)
Зазначено, що склад кримінального правопорушення слід відрізняти від кримінального правопорушення, вчиненого в реальній дійсності. Це хоча близькі, але не тотожні категорії. Кримінальне правопорушення – це конкретний акт вольової поведінки людини, це явище об’єктивної дійсності, яке реально вчиняється в житті людей. Склад кримінального правопорушення – це правова характеристика діянь такого виду, яка надається у кримінальному законодавстві.

It is noted that the composition of a criminal offense should be distinguished from a criminal one offense committed in reality. Although these are close, but not identical categories. A criminal offense is a concrete act of voluntary human behavior, a phenomenon of objective reality that actually occurs in people's lives. The composition of a criminal offense is a legal description of acts of this type, which is provided in the criminal legislation.

Отмечено, что состав уголовного преступления следует отличать от уголовного правонарушения, совершенного в реальной действительности. Это хотя близкие, но не тождественные категории. Уголовное правонарушение – это конкретный акт волевого поведения человека, это явление объективной действительности, реально совершаемое в жизни людей. Состав уголовного правонарушения – это правовая характеристика действий такого вида, которая предоставляется в уголовном законодательстве.
Keywords: кримінальне правопорушення; criminal offence; уголовное правонарушение; склад кримінального правопорушення; composition of a criminal offence; состав уголовного правонарушения; законодавство; legislation; законодательство