Деякі проблеми забезпечення міліцією прав та свобод людини і громадянина при здійсненні адміністративно-наглядової діяльності - Ярмакі, Х. П.; Yarmaki, H. P. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2005. – Вип. 31. - С. 115-121, 2005)
Наголошено, що на забезпечення і повну реалізацію прав і свобод людини і громадянина має бути спрямована уся державна діяльність і насамперед діяльність у правоохоронній сфері. Підкреслено, що на забезпечення особистої безпеки громадян, захист їх прав і свобод, законних інтересів, запобігання правопорушенням та їх припинення спрямована адміністративно-наглядова діяльність міліції України. Отмечено, что на обеспечение и полную реализацию прав и свобод человека и гражданина должна быть направлена вся государственная деятельность и прежде всего деятельность в правоохранительной сфере. Подчеркнуто, что на обеспечение личной безопасности граждан, защита их прав и свобод, законных интересов, предотвращение правонарушений и их пресечение направлена административно-надзорная деятельность милиции Украины. It is noted that all state activities and, above all, activities in the law enforcement sphere should be directed towards ensuring and fully realizing the rights and freedoms of man and citizen. It was emphasized that the administrative and supervisory activities of the police of Ukraine are aimed at ensuring the personal safety of citizens, protecting their rights and freedoms, legitimate interests, preventing offenses and their suppression.
Ярмакі, Х. П. Деякі проблеми забезпечення міліцією прав та свобод людини і громадянина при здійсненні адміністративно-наглядової діяльності / Х. П. Ярмакі // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2005. – Вип. 31. - С. 115-121
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; права та свободи людини; права и свободы человека; human rights and freedoms; адміністративно-наглядова діяльність міліції; административно-надзорная деятельность милиции; administrative and supervisory activities of the police; порушення прав людини; нарушения прав человека; human rights violations