Житлові права внутрішньо переміщених осіб - Стеценко, А. А.; Stetsenko, A. A. (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 99-й річниці від дня народження О. А. Пушкіна (м. Вінниця, 24 трав. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 334-338, 2024)
Наголошено, що реалізація внутрішньо переміщеними особами своїх житлових прав є актуальною темою для сучасного українського суспільства, що опинилось у стані війни. Урядом вживаються заходи для забезпечення ефективного функціонування існуючої системи соціальної підтримки населення. Зазначено, що українське законодавство потребує удосконалення, враховуючи рекомендації міжнародних організацій щодо забезпечення житлових прав внутрішньо переміщених осіб.

It is emphasized that the realization of housing rights by internally displaced persons is a relevant topic for modern Ukrainian society, which has found itself in a state of war. The government is taking measures to ensure the effective functioning of the existing system of social support of the population. It was noted that the Ukrainian legislation needs improvement, taking into account the recommendations of international organizations on ensuring the housing rights of internally displaced persons.

Отмечено, что реализация внутренне перемещенных лиц своих жилищных прав является актуальной темой для современного украинского общества, оказавшегося в состоянии войны. Правительством принимаются меры по обеспечению эффективного функционирования существующей системы социальной поддержки населения. Подчеркнуто, что украинское законодательство нуждается в усовершенствовании, учитывая рекомендации международных организаций по обеспечению жилищных прав внутренне перемещенных лиц.
Keywords: внутрішньо переміщені особи; житлові права; законодавство; державна політика; internally displaced persons; housing rights; legislation; state policy; внутренне перемещенные лица; жилищные права; законодательство; государственная политика