Адміністративно-превентивні заходи забезпечення безпеки дорожнього руху Національною поліцією України - Гетманчук, В. М.; Hetmanchuk, V. M. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 15 трав. 2020 р.). – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 92-96, 2020)
Висвітлено правові основи для здійснення працівниками поліції адміністративно-превентивних заходів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Припинення і попередження правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху працівниками поліції сприяє зменшенню травматизму під час управління транспортними засобами. Визначено, що законодавчі та підзаконні акти встановлюють підстави і порядок проведення кожного з адміністративно-превентивних заходів, є гарантією дотримання прав і свобод людини під час здійснення таких заходів.

The legal basis for implementation of administrative and preventive measures by police officers in the field of ensuring road traffic safety is highlighted. Stopping and preventing traffic safety offenses by police officers helps reduce injuries while driving vehicles. It was determined that legislative and by-laws establish the grounds and procedure for each of the administrative-preventive measures, which are a guarantee of the observance of human rights and freedoms during the implementation of such measures.

Освещены правовые основы для осуществления работниками полиции административно-превентивных мер в сфере обеспечения безопасности дорожного движения. Прекращение и предупреждение правонарушений в сфере безопасности дорожного движения работниками полиции способствует уменьшению травматизма при управлении транспортными средствами. Определено, что законодательные и подзаконные акты устанавливают основания и порядок проведения каждой из административно-превентивных мероприятий, являются гарантией соблюдения прав и свобод человека при осуществлении таких мероприятий.
Гетманчук, В. М. Адміністративно-превентивні заходи забезпечення безпеки дорожнього руху Національною поліцією України / Вадим Миколайович Гетманчук // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 15 трав. 2020 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 92-96.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; забезпечення безпеки дорожнього руху; ensuring road traffic safety; обеспечение безопасности дорожного движения; адміністративно-превентивні заходи; administrative and preventive measures; административно-превентивные меры