До питання встановлення факту самостійного виховання дитини - Кириченко, Т. С.; Kyrychenko, T. S. (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 99-й річниці від дня народження О. А. Пушкіна (м. Вінниця, 24 трав. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 173-176, 2024)
Розглянуто проблему встановлення фактів, що мають юридичне значення. Одним з таких фактів, що зараз часто приходиться встановлювати у суді – це факт самостійного виховання дитини.

The problem of establishing facts of legal significance is considered. One of such facts that now often has to be established in court is the fact of independent upbringing of a child.

Рассмотрена проблема установления фактов, имеющих юридическое значение. Одним из таких фактов, который сейчас часто приходится устанавливать в суде – это факт самостоятельного воспитания ребенка.
Keywords: самостійне виховання дитини; юридичний факт; право на судовий захист; воєнний стан; independent upbringing of a child; legal fact; right to judicial protection; martial law; самостоятельное воспитание ребенка; юридический факт; право на судебную защиту; военное положение