Інформаційна функція форм договірного регулювання відносин - Завальна, Ж. В.; Zavalna, Zh. V. (Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Сер.: Право. - 2015. - Вип. 20. - С. 118-120, 2015)
Статтю присвячено функціям формам договірного регулювання відносин. Встановлено, що залежно від мети та наміру учасників регулювання в деяких формах договірного регулювання, інформаційна функція може превалювати над регулятивною, охоронною та комунікативною. В такому разі, ефективність регулювання, охорони чи встановлення зав’язків між учасниками відносин знижується. Також відстоюється позиція згідно з якою, інформаційна функція може проявлятись як на внутрішньому, так і на зовнішньому рівнях.

The article deals with the functions of agreement-based regulation forms. It is stated that depending on the objectives and intentions of regulation participants the information function can prevail over regulative protective and communicative functions in some forms of agreement-based regulation. Consequently, the efficiency of regulation, protection or communication decreases. The opinion is also proven according to which the information function can become apparent both at the internal and external levels.

Статья посвящена функциям формам договорного регулирования отношений. Установлено, что в зависимости от цели и намерений участников регулирования, в некоторых формах договорного регулирования, информационная функция может преобладать над регулятивной охранительной, коммуникативной функциями. Как следствие, эффективность регулирования, охраны, или установления коммуникаций снижается. Также отстаивается позиция в соответствии с которой, информационная функция может проявляться как на внутреннем, так и на внешнем уровне.
Keywords: форми договірного регулювання відносин; договір; функція права; функція договору; функція форми договірного регулювання відносин; інформаційна функція; захист інтересів; фіксація юридичних фактів; forms of agreement-based regulation of relations; agreement; function of law; function of an agreement; function of a form of agreement-based regulation of relations; information function; protection of interests; recording of legal facts; формы договорного регулирования отношений; договор; функция права; функция договора; функция формы договорного регулирования отношений; информационная функция; защита интересов; фиксация юридических фактов