Одностороння реституція як санкція в цивільному праві - Навальнєва, Н. М.; Navalnieva, N. M. (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. світлій пам’яті О. А. Пушкіна (м. Харків, 19–20 трав. 2017 р.). – Харків : ХНУВС, 2017. – С. 324-326, 2017)
Відзначено, що одностороння реституція як санкція в цивільному праві може застосовуватися у виключних випадках з метою захисту публічних інтересів, проте цивільне законодавство повинно передбачати чіткий механізм її застосування для уникнення зловживань та порушень прав учасників цивільних правовідносин.

It was noted that unilateral restitution as a sanction in civil law can be applied in exceptional cases for the purpose of protecting public interests, however, civil legislation should provide a clear mechanism for its application to avoid abuses and violations of the rights of participants in civil legal relations.

Отмечено, что односторонняя реституция как санкция в гражданском праве может применяться в исключительных случаях в целях защиты публичных интересов, однако гражданское законодательство должно предусматривать четкий механизм ее применения во избежание злоупотреблений и нарушений прав участников гражданского правоотношения.
Навальнєва, Н. М. Одностороння реституція як санкція в цивільному праві / Наталія Миколаївна Навальнєва // Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. світлій пам’яті О. А. Пушкіна (м. Харків, 19–20 трав. 2017 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ; Харк. обл. осередок Всеукр. громад. орг. «Асоціація цивілістів України». – Харків : ХНУВС, 2017. – С. 324-326.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; цивільні правовідносини; civil legal relations; гражданские правоотношения; санкція; sanction; санкция; одностороння реституція; unilateral restitution; односторонняя реституция