Форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування - Кройтор, В. А.; Kroytor, V. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1849-5721 (Порівняльно-аналітичне право. - 2018. - № 5. - С. 122-127, 2018)
Розглянуто форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, як цілісну систему; зроблено аналіз результатів реформування інституційних закладів для дітей, позбавлених батьківського піклування. Наголошується на важливості законодавчого закріплення принципу пріоритету сімейного влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування. Здійснено порівняльно-правову характеристику різних видів влаштування сиріт за різними характеристиками.

The author has studied the forms of placing orphans and children deprived of parental care as an integral system; has analyzed the results of the reform of institutional establishments for children deprived of parental care. The author has emphasized the importance of the legislative consolidation of the principle of the priority of family placement of children deprived of parental care. The author has accomplished comparative and legal characteristics of various types of placing orphans according to different characteristics.

Рассмотрены формы устройства детей-сирот и детей, лишенных родительского попечения, как целостная система; сделан анализ результатов реформирования институциональных учреждений для детей, лишенных родительской опеки. Отмечается важность законодательного закрепления принципа приоритета семейного устройства детей, лишенных родительской опеки. Предложена сравнительно-правовая характеристика различных видов устройства сирот по разным характеристикам.
Forms of placing orphans and children deprived of parental care
Кройтор, В. А. Форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування [Електронний ресурс] / В. А. Кройтор // Порівняльно-аналітичне право. - 2018. - № 5. - С. 122-127. - Режим доступу: http://www.pap.in.ua/5_2018/32.pdf.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Сімейне право. Family law. Семейное право; форми влаштування сиріт; формы устройства сирот; forms of placing orphansа; діти, позбавлені батьківського піклування; дети, лишенные родительской опеки; children deprived of parental care; опіка; опека; guardianship; усиновлення; усыновление; adoption