Проблемні питання забезпечення і реалізації захисту особи у кримінальному провадженні - Юхно, М. О.; Yukhno, M. O. (Кримінальний процес та криміналістика: сучасний стан та перспективи: тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 425-429., 2020)
Досліджено законодавче закріплення і забезпечення належного та ефективного правового захисту прав, свобод і законних інтересів особи в кримінальному провадженні. Вказано, що при вирішенні проблемних питань щодо права на захист на законодавчому рівні доцільно закріпити положення, що захист у кримінальному провадженні полягає в пропорційному за обсягом забезпеченні та реалізації прав, свобод і законних інтересів усіх учасників, які залучені до сфери кримінальної процесуальної діяльності, що буде відповідати вимогам міжнародних правових стандартів та засадам (принципам) національного кримінального процесуального та іншого законодавства України.

The legislative consolidation and provision of proper and effective legal protection of the rights, freedoms and legitimate interests of a person in criminal proceedings have been studied. It is indicated that when solving problematic issues regarding the right to defense at the legislative level, it is advisable to establish the provision that defense in criminal proceedings consists in ensuring and realizing the rights, freedoms and legitimate interests of all participants who are involved in the field of criminal procedural activity, which will be proportionate in scope to meet the requirements of international legal standards and the principles (principles) of the national criminal procedural and other legislation of Ukraine.

Исследовано законодательное закрепление и обеспечение надлежащей и эффективной правовой защиты прав, свобод и законных интересов личности в уголовном производстве. Указано, что при решении проблемных вопросов права на защиту на законодательном уровне целесообразно закрепить положение, что защита в уголовном производстве заключается в пропорциональном по объему обеспечению и реализации прав, свобод и законных интересов всех участников, которые привлечены к сфере уголовной процессуальной деятельности, что будет соответствовать требованиям международных правовых стандартов и принципам национального уголовного процессуального и другого законодательства Украины.
Юхно, М. О. Проблемні питання забезпечення і реалізації захисту особи у кримінальному провадженні / Максим Олександрович Юхно // Кримінальний процес та криміналістика сучасний стан та перспективи: тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2020 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2020. – С. 425-429.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; право на захист; right to protection; право на защиту